Risk Management

‘Ondernemen is risico nemen.’ Maar, wat zijn uw grootste risico’s, op welke vlakken en hoeveel risico kan onze onderneming eigenlijk aan? Kunnen we adequaat verantwoording afleggen aan onze stakeholders? Levert de voor ons geldende wet- en regelgeving nog specifieke risico’s op?

Grote succesvolle ondernemingen opereren in een dynamische wereld en hebben daardoor vaak te maken met een omvangrijke verzameling risico’s en een veelvoud aan wet- en regelgeving. In de hedendaagse context is het een uitdaging om ‘in control’ te zijn en te blijven, de onderneming adequaat te besturen en daar verantwoording over af te leggen (‘governance’). Een adequate Governance, Risk & Compliance (‘GRC’) structuur opzetten en in stand houden vereist daarom meestal schaken op meerdere borden tegelijk.

Bedrijven hebben vaak behoefte aan een externe, deskundige blik op hun Governance, Risk & Compliance activiteiten (‘vreemde ogen dwingen’). Daarnaast zijn het vaak dezelfde mensen van de eigen organisatie die bij risk management projecten betrokken worden en is er niet altijd voldoende capaciteit of actuele expertise aanwezig.

Orange Oaks helpt bedrijven om ‘GRC’ veranderingen door te voeren en nieuwe manieren van werken geïmplementeerd te krijgen. We leveren geen dikke plannen en rapporten, maar zorgen dat de verandering in uw organisatie ook echt blijvend is.

Click to access the login or register cheese